Udbetaling af tilgodehavende

Denne vejledning forklarer, hvordan man udbetaler et tilgodehavende som en bruger har på sin konto. Det kunne eksempelvis være, hvis der er en bruger har nogle penge stående på sit kort, som så stopper hos virksomheden. Hvis man kun har selvbetjente kantine-kasser, så vil man kunne se udfra denne vejledning, hvordan man udbetaler disse penge.

Trin 1 – log ind med en bruger der har rettigheder til udbetalinger

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Tryk i nederste venstre hjørne af skærmen.
Herefter dukker et kodetastatur op på skærmen.

(nogle systemer er ikke sat op til, at aktivere kodetastatur via skærmen, men kræver at man tilslutter tastatur og trykker på ESC)

Tast adgangskoden for at låse funktionsmenuen op.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

Udbetaling

[/two_third_last]

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Tast adgangskoden for at låse funktionsmenuen op.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

2

[/two_third_last]

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

På funktionsmenuen trykker man på  Lås kasse.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

3

[/two_third_last]

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Kassen bliver låst, og man kan nu logge ind med operatøren der kan bruges til betjent kassefunktion.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

4

[/two_third_last]

Trin 2 – gennemførsel af transaktionen

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Brugeren skal herefter holde sit kort på kortlæseren.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

5

[/two_third_last]

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Navn, saldo og disponnipelt beløb står nederst til venstre i billedet.

Man skal være opmærksom på Kreditramme. Den bør normalt stå til 0.00 hvis brugeren indbetaler penge. Ellers er der løntræk på brugeren. (Man skal ikke udbetale det disponible for en kreditramme!).

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

bu9

[/two_third_last]

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Man taster beløbet der skal udbetales nederst til højre (beløbet tastes i øre, eller med . for afslutning af kr.).

Herefter trykker man på Udbetaling

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

bu1

[/two_third_last]

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Nu kan man trykke på Godkend udbetaling kontant eller Godkend udbetaling (kreditkort).

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

bu2

[/two_third_last]

Mulighed A – Udbetaling kontant

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Hvis man godkender kontantsalg vil der blive taskerrne Godkend kontantsalg skifte til Godkend ekspedition og Godkend Kreditkort blive nedtonet. En bon vil eventuelt bliver udskrivet hvis man har bonprinter tilknyttet (hvis automatisk bon udskrift er slået fra skal man trykke på knappen Udskriv bon hvis der skal  bruges en kvittering).

Hvis man har kasseskuffe springer denne automatisk op, så man kan udlevere penge.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

bu3

bu04

[/two_third_last]

Mulighed B – Udbetaling på kreditkort

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Hvis man trykker på Godkend udbetaling kreditkort vil systemet bede om indtastning af kode for en operatør med rettigheder til returnering på kreditkort.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

bu5

bu6

[/two_third_last]

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Når man har tastet koden kommer systemet med en meddelelse om, at der ikke må sidde kort i terminalen før man har trykket OK.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

bu7

[/two_third_last]

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Herefter vises billedet for refundering på kreditkortet sammen med beløbet der bliver refunderet.

Kreditkortet sættes i terminalen og beløbet refunderes.

Der vises kort et billede om, at transaktionen er gennemført, og der bliver altid udskrevet en kvittering, hvor det også er muligt at bede om personens underskrift.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

bu8

[/two_third_last]

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Funktionsmenuen kommer frem og man taster på Lås kasse.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

15

[/two_third_last]

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Man vælger nu selvbetjeningsbrugeren og taster koden for denne.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

16

[/two_third_last]

Trin 3 – færdig!

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Systemet er parat til almindelig brug igen.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

17

[/two_third_last]

[one_fourth padding=”0 15px 0 0″]

Man kan eventuelt teste med et kontokort om menuen bliver vist korrekt.

[/one_fourth]

[two_third_last padding=”0 0 0 0″]

[/two_third_last]