Opsætning af varer

Relaterede vejledninger

Skriftlig vejledning

Denne vejledning viser, hvordan man opretter en standard vare. Der er naturligvis mange forskellige indstillinger man kan indstille, når man opretter varer; så denne vejledning tager dig kun igennem de basale behov for vareoprettelse.

Oprettelse af vare

1. Åben administrationssystemet
  2. Gå op under ‘Kantine‘ og hold musen over ‘Vælg kantinesegment‘, og vælg så det kantinesegment som du vil oprette varen i.
  3. Gå så op under ‘Kantine‘ igen, gå ned under ‘Opsætning af segment‘ og vælg så ‘Varer‘.
  4. Det vindue der bliver åbnet, viser en liste over alle varerne der er oprettet i det valgte kantinesegment.
  5. Klik så på knappen ‘Opret‘, der er nederst i midten.
  6. Systemet udfylder automatisk mange af felterne for dig, så de felter som er vigtige at du koncentrerer dig om er:
    Beskrivelse (navnet på varen, som den bliver vist i varelisten)
    Vareenheden (om den skal sælges per styk eller per kilo)
    Pris pr. enhed (Prisen per styk/kilo, inklusiv moms)
    Flere liniet varebeskrivelse (kun til knap på Touch.) (Evt. dette felt, hvis du selv vil styre, hvad der skal stå på knappen inde på kassen. Dette felt skal kun benyttes, hvis der skal stå noget andet end varenavnet der skrevet i ‘Beskrivelse‘)
  7. Derefter kan du klikke på ‘OK‘ og så er varen oprettet.

Ændring af vare

1. Åben administrationssystemet
  2. Gå op under ‘Kantine‘ og hold musen over ‘Vælg kantinesegment‘, og vælg så det kantinesegment som du vil oprette varen i.
  3. Gå så op under ‘Kantine‘ igen, gå ned under ‘Opsætning af segment‘ og vælg så ‘Varer‘.
  4. Det vindue der bliver åbnet, viser en liste over alle varerne der er oprettet i det valgte kantinesegment.
  5. Du kan nu enten dobbelt-klikke på varen som du vil ændre, eller du kan enkeltklikke på den og trykke på ‘Ændre‘-knappen i bunden.
  6. Foretag nu dine ændringer og klik så på ‘OK‘.
  7. NB!!! Før at de ændrede indstillinger tager effekt på kasse-apparaterne, så skal man ude på kasse-apparater, gå ud og ind i kassesystemet.